Turun K-Citymarket Länkkäri

3/9/22 11:00 AM
referenssit
Restaurant 3 ja sushibuffetti sijaitsevat viistosti palvelutiskiä vastapäätä. Restaurant 3 -ravintolassa on päivittäin tarjolla 3 lounasvaihtoehtoa, sushia, burgereita, napolilaista pizzaa, buneja sekä täytettyjä ranskalaisia.

Turussa vuonna 1990 perustettu Länsikeskuksen K-Citymarket uudistui vuoden 2021 aikana perusteellisesti lattiasta kattoon. Vain talon runko jäi koskemattomaksi. Talotekniikka, kylmiöt, kiintokalusteet ja valaistusratkaisut päivitettiin vastaamaan jo pitkälle tulevaisuuden vaatimuksia pienemmästä ympäristörasituksesta. Kaikki taustatilat uusittiin ja julkisivu pellitettiin. Verkkokauppa sai lisäksi omat tilat uuden lähettämön ja kylmiöiden kera.


 

Uudistuksen tärkein osa on myymälän kierron sisälle maamme ehkä suurin tähän mennessä toteutettu crocerant, jonka keskiössä oleva oma tuotanto on nimetty Food Factory -brändin alle. Food Factory koostuu kahvila Coffee Cornerista, Restaurant 3 -ravintolasta ja sushibuffetista sekä kaupan omasta panimosta, Brewerystä, Gelato-jäätelötehtaasta, Kitchen-keittiöstä sekä Chefs Choice -palvelutiskistä.

 

Food Factory Kitchen on kaiken keskiössä

– Food Factory idea lähti liikkeelle jo kaksi ja puoli vuotta sitten ideointipalaverilla, jossa mietimme miltä kauppa näyttää vuonna 2025. Monen ideapalaverin saattamana syntyi uusi kauppa, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uusia trendejä, perinteistä marketkauppaa ja hyvää palvelua. Taustalle jäi kuitenkin idea, että konseptien kehitystä ja uusiutumista jatketaan taustalla taukoamatta, kertoo vastuualuejohtaja Ari Rantasalo.

– Haluamme jatkossakin olla alueemme paras kauppa. Iloksemme muutos sai asiakkailta heti alkuun hyvää palautetta. Ravintola ja kahvila ovat suosittuja, kuten myös oman panimon oluet, joita nyt tuotetaan neljää eri laatua ja ne on nimetty lähisaariston ja majakoiden mukaan. Lisäksi myymälän sisustukseen olemme lainanneet merellisen ilmeen tästä upeasta saaristostamme, jatkaa Ari.

Food Factory Kitchen on rakennettu avokeittiönä palvelutiskin taustalle. Kooltaan se on pienen ruokatehtaan luokkaa. Palvelutiskin ja keittiön väliin on sijoitettu kaksipuolinen jäähdytetty Metos Classic -keskilattiatyöasema.
Food Factory Kitchen on rakennettu avokeittiönä palvelutiskin taustalle. Kooltaan se on pienen ruokatehtaan luokkaa. Palvelutiskin ja keittiön väliin on sijoitettu kaksipuolinen jäähdytetty Metos Classic -keskilattiatyöasema.

Asiakkaiden silmien alla toimiva tuotantokeittiö Food Factory Kitchen on moottori kaiken ytimessä ja se esivalmistaa monet tuotteet Restaurant 3 -ravintolaan ja sen sushibuffettiin. Kitchenissä valmistuvat myös kaikki ruoat, salaatit ja patongit Chefs Choice -palvelutiskiin, josta löytyvät myös lihat, kalat ja grillituotteet ja uutuutena paikan päällä valmistetut frittituotteet. Kitchenin valmistus seuraa uusimpia ruokatrendejä, tuttua kotiruokaa unohtamatta.

– Jokaiselle tuotantopisteelle valittiin oman alansa huippumestari vastaamaan sen laadusta ja kehityksestä. Lisäksi panimomestarimme Eemeli Tuhkanen on juuri suorittanut mestaritutkinnon Saksassa. Asiakaspalveluun syntyi parikymmentä uutta työpaikkaa. Henkilökunnan koulutus on meillä myös keskeisellä sijalla. Kaupan valikoimissa huomioitiin myös lähituottajat. Aki Wahlman yrityksensä Foody Allenin kanssa oli mukana kehittämässä kanssamme uusia tuotteita ja tuoteperheitä, kuten myös yhdessä mietimme raaka-aineita ja reseptiikkaa, kertoo Ari.
Restaurant 3 -ravintolassa on päivittäin tarjolla 3 lounasvaihtoehtoa, sushia, burgereita, napolilaista pizzaa, buneja sekä täytettyjä ranskalaisia.

Restaurant 3 ja sushibuffetti sijaitsevat viistosti palvelutiskiä vastapäätä. Restaurant 3 -ravintolassa on päivittäin tarjolla 3 lounasvaihtoehtoa, sushia, burgereita, napolilaista pizzaa, buneja sekä täytettyjä ranskalaisia.
Sushibuffet sijaitsee Resaurant 3:n yhteydessä. Voit nauttia sushit paikan päällä tai poimia sushit rasiaan mukaan kotiin tai työpaikalla nautittaviksi.

 

Ravintola, kahvila ja panimo

Restaurant 3 -ravintolassa on päivittäin tarjolla 3 lounasvaihtoehtoa, sushia, burgereita, napolilaista pizzaa, buneja sekä täytettyjä ranskalaisia. Coffee corner on kahvila-ravintola-ratkaisu, joka tarjoaa muun muassa belgialaisia vohveleita ja kaupan oman jäätelötehtaan Food Factory Gelaton valmistamaa italialaista gelato-jäätelöä sekä erilaisia leivonnaisia ja suolaisia. Coffee Cornerissa pystyy asioimaan myös kaupan asiakaskierron ulkopuolelta. Kaikki ravintoloiden ja Kitchenin tuotteet Food Factory Gelato -jäätelötehtaan artesaanijäätelöt mukaanlukien saa otettua mukaan kotiin tai konttorille tai ne voi nauttia Food Factoryn omassa 70-paikkaisessa Restaurant 3 -ravintolassa tai vastapäisessä Coffee Corner -kahvilassa.
Tilava Coffee Corner sijaitsee palvelutiskin alkupäässä. Coffee Cornerissa pystyy asioimaan myös kaupan asiakaskierron ulkopuolelta. Lasinen väliseinä erottaa kauppakeskuksen puolella olevan kahvilaosan.

Tilava Coffee Corner sijaitsee Chefs Choice -palvelutiskin alkupäässä. Coffee Cornerissa pystyy asioimaan myös kaupan asiakaskierron ulkopuolelta. Lasinen väliseinä erottaa kauppakeskuksen puolella olevan kahvilaosan.
Tilava Coffee Corner sijaitsee Chefs Choice -palvelutiskin alkupäässä. Coffee Cornerissa pystyy asioimaan myös kaupan asiakaskierron ulkopuolelta. Lasinen väliseinä erottaa kauppakeskuksen puolella olevan kahvilaosan.

Digitaalisuus on myös osa asiakaskokemusta ja some-kanavat ovat aktiivisessa käytössä asiakkaiden ja kaupan välillä kuten myös myymälässä on paljon isoja näyttöjä, joiden kautta jaetaan runsaasti informaatiota niin tuotteista kuin tekemisestä. Länkkärin verkkokaupasta saa tuotteet tilattua kotiin tai sen noutopalvelu toimii klo 06.00–21.00. Uudistuksen yhteydessä kauppa siirtyi toimimaan ympärivuorokautisesti. Ravintola on avoinna klo 10.30–20.00 ja kahvila klo 08.00–20.00.

– Metoksen kanssa yhteistyö oli sujuvaa. Yhdessä Metoksen aluepäällikkö Mikko Lehtovirran kanssa luonnosteltiin keittiö ja ravintola sekä valittiin sopivimmat laitteet kuhunkin työpisteeseen. Metoksen paikallinen palvelu aina huoltoa myöten on pitänyt meistä hyvää huolta, toteaa Ari Metos Uutisten vierailun päätteeksi.

Kuvassa vasemmalla vastuualuejohtaja Ari Rantasalo ja keittiömestari Matias Peippo takanaan kaupan Restaurant 3 ravintola.
Kuvassa vasemmalla vastuualuejohtaja Ari Rantasalo ja keittiömestari Matias Peippo takanaan kaupan Restaurant 3 ravintola.

Pää pyörällä kaikesta näkemästämme kysyimme vielä Arilta, että jäikö jotain ideoita vielä paperille odottelemaan toteutustaan.

– Kauppa ei ole koskaan valmis, asioita täytyy jatkuvasti kehittää eteenpäin, vastaa Ari salaperäinen pilke silmäkulmassaan.

Missä? Turun länsikeskus
Kysy lisää myymäläratkaisuista myynnistämme
Kempele central kitchen has plenty of room for work
Blog: Dishwashing - the lungs of the kitchen
Wihuri Metro-tukku's stunning Konepaja wholesale exudes light - Metos implemented the demo kitchen
The new Robusto offers timeless flavors with a modern twist, planted in the present day
Bistro Dagmar - favourite foods and a relaxed atmosphere
Good Kitchen Design Brings many Benefits to the Everyday Life of a Professional Kitchen