Bocuse d’Or vie Suomen osaamista ja makuja maailmalle

21.1.2025 6:15
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Bocuse d'Or Suomi

Suomen osallistuminen Bocuse d’Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kaksivuotinen kausi huipentuu 26.–27.1. Lyonissa pidettävään finaaliin. Finaalia voi seurata paikan päällä kisakatsomossa sekä livestriimin välityksellä.

Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista. Palkintosijaa tulevissa finaaleissa jahtaa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen assistenttinaan Kaisa Laanemäe ja valmentajanaan Kristian Vuojärvi.  

Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto, joka uskoo, että kilpailuissa menestyminen tuo potin koko Suomelle maan ruokakulttuurin ja ruokaosaamisen tunnettuuden nousuna.

Suomen joukkue on harjoitellut täysipäiväisesti kilpailuihin tarkoitusta varten suunnitellussa harjoituskeittiössä Haaga-Helian restonomikampuksella. Suomen joukkue kisaa finaalin toisena päivänä, maanantaina.

Metos on ollut tapahtuman yhteistyökumppani jo useamman vuoden ajan

Harjoituskeittiön laitteet ovat pääsääntöisesti Metokselta. Kilpailutoiminnassa on tärkeää, että laitteet ja välineet ovat yhdenmukaiset – oli sitten kyseessä kansalliset kisat tai maailmanluokan huippukilpailut.

Metos on varustanut, suunnitellut ja toimittanut kilpailukeittiöt jo vuosien ajan erityyppisiin kilpailuihin. Keittiöt on varustettu siten, että ne mahdollistavat parhaan mahdollisen sijoituksen. Yhteistyön kautta Metos saa arvokasta tietoa laitteiden luotettavuudesta tositoimissa sekä soveltuvuudesta tiukkoihin ja vaativiin toimiin.

Mikä Bocuse d’Or?

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Joukkueen kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna pidetään sekä maakohtaiset edustajakarsinnat että maanosakohtaiset karsintakierrokset Euroopassa, Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa, joiden kautta valikoituu toisen vuoden 24 finalistia. Loppukilpailu pidetään joka toinen vuosi tammikuussa Lyonissa, Ranskassa.

Kilpailu koostuu 5 tunnin 35 minuutin pituisesta suorituksesta, jonka aikana valmistetaan 14 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 14 annosta lautasille. Tuomaristo koostuu jokaisen kilpailevan maan Bocuse d’Or Academyn presidentistä. Tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi lopulliseen sijoitukseen vaikuttaa keittiötyöskentely.

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2023–2025 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla, Lantmännen Unibake, HKScan ja Hellman’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Santa Maria, Medanta sekä Haaga -Helia ja Perho.

Lue lisää: 

Suomen joukkueen verkkosivut
Seuraa Suomen joukkuetta Facebookissa 
Seuraa Suomen joukkuetta Instagramissa
Osallistu somessa! #bocusedorfinland #bocusedor #teamfinland

Tietoa kisoista ja sen aikatauluista
Tapahtuman livestream - seuraa finaalia kotikatsomossa!

Bocuse d'Or Suomi
Bocuse d’Or vie Suomen osaamista ja makuja maailmalle
Clarion hotel Airport
Clarionin keittiöpäälliköllä on vahva luotto Metoksen laitteisiin
Ergoscoop
Ammattikeittiön ergonomia – viisi vinkkiä parempaan ergonomiaan
Astianpesukori
Metoksen astianpesukorit ammattikeittiöön – varmista puhtaus laadukkailla välineillä
Pier 4 Sauli Kemppainen Petra Wikström Metos
Pier 4 avaa uuden näkökulman Helsinkiin
Dishwashing, professional kitchen
Mikä astianpesukone sopii parhaiten sinun ammattikeittiöösi?