Clarionin keittiöpäälliköllä on vahva luotto Metoksen laitteisiin

14.1.2025 11:09
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Clarion hotel Airport

Keittiöpäällikkö Jari Kettunen sai viime vuonna vastuulleen kahden uuden Strawberry-hotellin keittiöt ja ruokatuotteet. Kaikki on sujunut mallikkaasti, kiitos Metoksen luotettavien laitteiden ja laadukkaan asiakaspalvelun.

Jari Kettunen hyppäsi viime vuonna suuriin saappaisiin, kun hän sai johdettavakseen peräti kahden uuden Strawberry-hotellin keittiöt ja ruokatuotteet. Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport, sijaitsevat molemmat Helsinki-Vantaan lentoasemalla, joten asiakaskuntaa on kosolti ja se on poikkeuksellisen kansainvälistä.

Kettusen keittiövaltakunta pyörii Metoksen laitteilla. Laitevalinnat tehtiin Ruotsista käsin.  Aikaisemmat kokemukset olivat osoittaneet, että yhteistyö Metoksen kanssa toimii.

– Yhteistyö on toiminut erinomaisesti, ja keittiöprojekti sujui hyvin. Kaikki asennukset on tehty ajallaan, ja Metoksen ihmiset saa aina kiinni, jos on tarvittu apua. Myös varaosat ovat järjestyneet pikaisesti. Sekä myynti että muu organisaatio ovat olleet tilanteen tasalla, Kettunen kehuu.


 

Toimivat laitteet ja hyvä yhteydenpito ovat onnistumisen edellytykset, sillä Kettusen vastuulla on lentokentän molempien Strawberry-hotellien kaikki ruokatuotteet. Tämä kattaa siis kaiken aamiaisista illallisiin mutta myös esimerkiksi spassa tarjottaviin herkkuihin. Kehnoihin keittiölaitteisiin ei siis yksinkertaisesti ole varaa, jos hommasta haluaa selvitä kunnialla.

Pelkästään Clarionin aamiaisvalikoimassa on 190 tuotetta. Koko aamiaisvalikoima on tarjolla jo aamuneljältä.


 

– Omelettikokkikin on jo silloin töissä. Hän paistaa asiakkaalle mieleisen omeletin tilauksesta. Niitä menee paljon, ja asiakkaat tykkäävät, sanoo Kettunen.

Kettunen kehuu Metoksen keittiöiden tekniikkaa huippulaatuiseksi ja nykyaikaiseksi. Esimerkiksi uuneissa on kymmeniä erilaisia ohjelmia, ja niillä voi muun muassa paistaa, grillata, hauduttaa ja höyryttää.

– Uudet uunit toimivat erinomaisesti, ja uunit tekevät sen, mitä lupaavat, eikä tarvitse esimerkiksi pohtia, saako grilliohjelmalla riittävän hyvän paistopinnan. Tekniikan ansiosta raaka-aineet pysyvät ensiluokkaisina ja esimerkiksi kypsymishävikkiä tulee vain vähän.

Samalla säästyy myös aikaa, sillä kun keittiötiimi tietää, miten uuni toimii, voi muun tekemisen ajoittaa tarkemmin, kun uunissa kypsyvää ruokaa ei tarvitse vahtia, vaan voi luottaa uunin toimintaan.

– Aloittelin näissä hommissa 1980-luvulla, jolloin kaikki vain pantiin 200-asteiseen uuniin ja otettiin eri aikoihin ulos. Nykytekniikka on totta kai helpottanut elämää, ja se takaa asiakkaalle paljon paremman lopputuotteen.

Vastuullisuus ohjaa toimintaa

Vuosikymmenten varrella on muuttunut paitsi ammattikeittiöiden tekniikka myös asenteet. Vastuullisuus on tätä nykyä merkittävä liiketoimintaa ohjaava seikka myös Strawberry-hotelliketjulla.

– Vastuullisuus on todellakin tärkeä asia, ja sille on meillä oma nimi: WeCare. Se tarkoittaa ennen kaikkea yhteiskuntavastuuta, jonka kolme osa-aluetta ovat people, planet ja community, kertoo Strawberry-ketjun maajohtaja Erika Ehrnrooth.

People-otsakkeen alle kuuluu hotellivieraiden ja työntekijöiden hyvinvointi, planet pitää sisällään maapallon ja luonnon hyvinvointiin liittyvän vastuullisuuden ja community-osio kattaa yhteiskunnat, joissa Strawberry-ketju toimii.

– Haluamme olla osa paikallista elämää, ja pyrimme jokaisessa arjen teossa pitämään planeettaa mukana, sanoo Ehrnrooth.

Vastuulliset valinnat näkyvät Strawberry-ketjun hotelleissa monin tavoin: käytössä on vihreä sähkö, energian ja veden kulutusta mitataan, samoin kiinteistöjen lämmitystä ja viilennystä. Myös esimerkiksi ravintoloiden ruokahävikkiä mitataan, ja kuluvan vuoden aikana Strawberry on panostanut etenkin ruoka-aineiden eettisyyteen koko toimitusketjun osalta.

– Käytössämme on oma raportointiohjelma, joten saamme konkreettista tietoa ja pystymme toimimaan tavoitteellisemmin. Asiakas puolestaan voi jo varausta tehdessään tutustua hotelliemme sustainability rating -indeksiin, joka kertoo, miten kyseinen hotelli pärjää. Suomen osalta voin ylpeästi kertoa, että lukemat ovat todella hyvin kaikkien hotellien osalta, Ehrnrooth kehaisee.

Vastuullisuus näkyy myös keittiössä

Keittiölaitteiden on tätä nykyä oltava siis energiatehokkaita ja vettä säästäviä. Lisäksi ne suunnitellaan ergonomisiksi ja helppokäyttöisiksi, jolloin keittiötiimi säästää niin selkiään kuin hermojaankin.

– Metoksen laitteet lämpiävät nopeasti, joten esilämmitykseen ei kulu turhaan aikaa, mikä säästää energiaa. Kun on uudet laitteet ja hyvä tekniikka, tekeminen on vastuullisempaa myös hävikkinäkökulmasta. Ruoka ei karkaa höyrynä ilmaan eivätkä huonot laitteet aiheuta valmistusvirheitä, sanoo Jari Kettunen.


 

Helsinki-Vantaan lentoaseman Strawberry-hotelleissa vastuullisuus näkyy toki myös raaka-ainevalinnoissa, esimerkiksi kasvisten isompana osuutena ja kestävästi valittuina kalalajeina.

– Asiakkaatkin ovat vastuullisempia nykyään, eikä esimerkiksi aamiaisbuffetissa enää ahnehdita, vaan lautaselle otetaan se, mitä syödään, Kettunen sanoo.

Strawberry-ketjulla kiikarissa uusia kaupunkeja

Helsinki-Vantaan upouudet hotellit Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport ovat malliesimerkki Strawberry-hotelliketjun toiminnasta: ketju tähtää noiden viiden prosentin orgaaniseen kasvuun vuositasolla.

– Se on paljon, sillä Strawberrylla on hotelleita kaikkiaan 250 kappaletta. Olemme luoneet pelkästään Suomeen 1250 uutta hotellihuonetta neljässä kuukaudessa, sanoo Strawberryn maajohtaja Erika Ehrnrooth.

Strawberryn hotelleista 19 sijaitsee Suomessa. Suurin osa hotelleista on Ruotsissa ja Norjassa, mutta Strawberrylla on hotelleja myös Liettuassa ja Huippuvuorilla.

Helsinki-Vantaalle avattu Strawberry-hotellikompleksi on koko Suomen isoin, sillä kahteen hotelliin mahtuu kaikkiaan 716 huonetta. Näiden lisäksi Strawberry hankki keväällä helsinkiläisen Hotel Katajanokan, josta tuli Clarion Collection Hotel Katajanokka. Alkukesästä Strawberryn omistukseen siirtyi myös Hotelli Hyvinkään Sveitsi, ja elokuussa mukaan saatiin vielä Clarion Hotel Mestari Helsingin Kampissa.

– Kasvustrategiamme on niin vahva, että tapanamme on sanoa, että kasvu on osa DNA:tamme.

Uuttakin on jo tulossa, sillä Strawberry avaa vuonna 2028 uuden hotellin Turun rautatieaseman viereen. Aluetta rakennetaan kokonaan uusiksi, ja aseman kupeeseen nousee muun muassa areena, jonka kylkeen uusi hotelli tulee.

– Haravoimme aktiivisesti mahdollisuuksia tuoda monimuotoisuutta myös Tampereen, Oulun ja Lapin hotellikentälle. Tarkoituksenamme on tuoda palveluita sinne, missä on kysyntää. Haluamme olla relevantti hotelliketju entistä useammalle ja entistä useammin.

Clarion hotel Airport
Clarionin keittiöpäälliköllä on vahva luotto Metoksen laitteisiin
Ergoscoop
Ammattikeittiön ergonomia – viisi vinkkiä parempaan ergonomiaan
Astianpesukori
Metoksen astianpesukorit ammattikeittiöön – varmista puhtaus laadukkailla välineillä
Pier 4 Sauli Kemppainen Petra Wikström Metos
Pier 4 avaa uuden näkökulman Helsinkiin
Dishwashing, professional kitchen
Mikä astianpesukone sopii parhaiten sinun ammattikeittiöösi?
Ravintola Nolita
Nolita tarjoaa laatua lautaselle ja lasiin