metos expo 2024

Inspiration, information, möten!

Metos Expo tar återigen Metos Center i besittning i oktober! 

Tid: 9.-10.10.2024, kl. 11-17.00
Plats: FI, Metos Center, Kerava, Ahjonkaarre 


Mässan kommer återigen att erbjuda inspiration, de senaste innovationerna, möten och nätverkande, och naturligtvis en bra atmosfär. 
Evenemanget kommer återigen att innehålla de hetaste namnen och toppkockarna i branschen, samt tuffa branschämnen i informationssessioner. 

Värd för evenemanget är TV-kocken och entreprenören Pipsa Hurmerinta.
Ett inspirerande program för proffs och experter på professionella kök

Ett brett utbud av expertföreläsningar
Service Boulevard hjälper dig att hantera kökets livscykel
Upplev produktionen av en gryta med egna ögon på en fabriksrundtur
Lär dig hur du får ut mesta möjliga av din utrustning med våra många utrustningsdemonstrationer


Föreläsningar inkluderar

Vegankocken och entreprenören Katarina Furstenborg, Lettuce Date
De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök

Jarmo Ahonen, PhD, överlärare, Åbo yrkeshögskola
Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens

Matinfluencer och pionjär inom ekologisk matlagning Ossi Paloneva
Hur känns det att äta? -Nästa megatrend inom bioaktivitet i livsmedel?

Specialist inom livsmedelsservice Petri Nuutinen, Valio Aimo provkök
Potentialen av kall tillredning av mat och Novodrum konceptet

Köksmästare och försäljningsdirektör Oskari Markkanen, Köttaffär Roslund
Sous Vide-matlagning i centralkök och småskalig industriproduktion

PhD i Databehandling, Senior forskare Niko Myller, Åbo universitet
Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem


Du kan också träffa dem på mässan

 Ismo Sipeläinen, Bocuse d'Or-representant i Finland
Årets kock 2023 i Finland Johan Kurkela 
Årets servitris 2023 i Finland Kirsi Seppänen


Demonstrationer för tips om hur man använder utrustningen och den första presentationen av ny utrustning


Viking 60 kokgryta med många möjligheter - kom och se hur du kan bredda din användning av kokgrytan med tillval och tillbehör.
Proveno kokgryta för stor och liten produktion - hur gör man hundra kilo fetaostsallad på 40 sekunder?
Du får också höra hur man halvautomatiskt eller automatiskt får en jämn livsmedelskvalitet direkt från kokgryta till ett kärl, påsen eller lådan.
Du får också se hur non-stop-produktionsmetoden fungerar med två kokgrytor och hur näringsrika soppor kan pumpas i jämnt fördelade portioner.
Från kartong till kokgryta på mindre än en minut? Kom och se hur 100 liter mjölk överförs från NovoDrum-kartong till kokgryta
på mindre än en minut med hjälp av Metos DOS-2 NovoKit.    
Kom och se hur man hanterar kallberedning i ett varmt rum.
Utmaning med att tvätta vattenflaskor eller plastbehållare? Kom och se hur du kan lösa din utmaning.
Vill du erbjuda dina kunder något nytt? Kom och titta på FreshBlend smoothiemaskin för självbetjäning!
Med snabbfryshack/mixer kan måltider och efterrätt portioneras i förväg och serveras färska.
Värmelampa eller dekorationslampa? Flera dekorativa alternativ för servering av mat.
Kom och se hur man gör goda pizzor i en ugn med levande eld.
Utställning av restaurangapparater - oavsett om du letar efter en apparat efter storlek eller pris, kom och se de olika alternativ som finns.
Infusions- & vakuummaskin = perfekt arom! Kom och se hur det går till.
Riven, skivad, tärnad och strimlad, färsk för tillagning och servering. Kom och upptäck fördelarna med att göra förberedelserna själv.
Skapa din egen Burlodge mattransportvagn för dina köksbehov. Se vad mattransportvagnar kan tillföra i din vardag.
Var bland de första som får se AutoDos-modellerna av iCombi-kombiugnen för första gången.
Kom och se hur mångsidigt iVario-kokcentret kan användas.
Nya ismaskiner ger dig isbitar med smaksättning?
Demonstrationerna kommer också att introducera dig till MerryChefs turbougnar och även fritöser för olika friteringsbehov.
Service boulevarden hjälper dig att hantera kökets livscykel.
Kom bland de första och se de nya produktmodellerna från vår Kervofabrik!
 


Registrera dig för Metos Expo!

Evenemanget är kostnadsfritt för alla proffs och experter inom professionella kök.  
Välkommen till oss för inspiration!
 


Information om evenemanget

Det exakta programmet och tidtabellen för evenemanget samt övrig information om evenemanget publiceras senare. 

Evenemanget äger rum i Metos Center (Ahjonkaarre, Kervo). 

Från Kervo station tar man sig lätt till mässan med mässbussen, som kör hela dagen på rutten Kervo station - Metos Center - Kervo station. 
Busstidtabellerna publiceras senare på denna sida.


 

Se våra intryck från tidigare Metos Mässor 

Metos Center är en mötesplats för branschexperter.   
Metos Mässor, 2022

 

Få den senaste informationen på våra sociala medier


Följ våra kanaler i sociala medier för att få den senaste informationen om Metos Expo också!
#metosmessut #metosfinland @metosfinland
 
 

Vad är Metos Center?

Kolla in platsen här!